Nikka Coffey Grain
Alkohol: 45%
Vizionář Masataka Taketsuru stál v roce 1924 u zrodu první japonské whisky. Ta má dnes ve světě veliké renomé a milovníci whisky z celého světa oceňují její čistotu a jemnost.
Nikka Coffey Grain je vyráběna převážně z kukuřice na Coffeyho destilačním zařízení, které zkonstruoval Ir Aeneas Coffey.
Kategorie: | Japonská whisky |
---|
Jedná se zhruba o dvanáctimetrovou destilační kolonu, kterých se na světě dochovalo již pouze několik vzácných kusů. Podle dostupných informací bylo vždy poměrně těžké na tomto destilačním zařízení destilovat a ještě těžší prý bylo udržet konstantní kvalitu. Japoncům se to ale s jejich pověstnou precizností podařilo, o čemž se můžete sami přesvědčit. Nikka Coffey Grain je exotická, ovocná a výjimečná whisky určená znalcům, kteří hledají nekonvenční whisky."
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.